Ikke-egnet til straf

Dette kunne være et uddrag af en krimireportage, men det handler såmænd om Laurits. Verdens mest snu lille skiderik. Han har alle dage været fuldstændig umulig at tale fornuft ind i – medmindre det er noget vi begge to anser for fornuft og det er det sjældent. For præcis en uge siden lavede han, som han altid gør, en frygtelig ballade da han var blevet puttet. Eller ballade lyder også voldsomt, men han ævler og ævler med meget højlydt stemme. Og det er om alt muligt. “Mor hvad laver folk oppe ved Gud?” “Hvad skal vi have til aftensmad?” “Jeg er sulten?” “Hvornår er det fredag?” Alt bliver vendt. Og Villum, som har værelse ved siden af, kan selvfølgelig ikke få ro til at sove.

Så Laurits fik mange gange besked på at tie stille. Hvilket han ikke gjorde, så til sidst blev konsekvensen, at han ikke måtte få iPad i en uge. Den uge var så gået i dag, men tror i barnet havde lært noget af sanktionen? Nej. I aftes var der samme palaver ved sengetid, og efter flere chancer blev straffen den samme som sidst. Ingen iPad i en uge. Laurits tog det ikke synderligt tungt og spurgte bare om hvor mange dage en uge var. Helt og aldeles upåvirket af at han lige havde mistet retten til børneyoutube i endnu en uge.

Og sådan er det generelt med Laurits. Han bliver ikke hysterisk af at blive skældt ud. Han tager det med ophøjet ro og fortsætter med det han var i gang med – måske bare lidt mere diskret. Jeg ved ikke hvad den dreng skal blive til, men det skal nok blive noget stort!

Skriv et svar