Om læseglæde, kvalitetstid og den gode historie

Reklame

Vi er blevet ambassadører for Forlaget Alvilda og aldrig tror jeg et ambassadørskab har passet så godt til nogen. Jeg elsker at læse og jeg ønsker virkelig virkelig at give glæden for bøger videre til mine børn. For mig har det at dykke ned i en bog og forsvinde ind i dens verden altid været den ultimative luksus. Som barn slæbte jeg i enorme mængder bøger hjem fra biblioteket, og jeg slugte dem ligeså hurtigt, som jeg kunne komme til det. Da jeg som teenager fik arbejde på det lokale bibliotek fik jeg første parket til bøgernes verden og needles to say, så eskalerede mit forbrug af bøger yderligere. Og det var alle slags bøger jeg læste. Krimier, biografier, historiske romaner, tegneserier, kogebøger – you name it! Jeg kørte det hele ind og jeg tilskriver den periode æren for, at jeg kan banke de fleste i trivial pursuit!

Nu til dags består min læsning mest af krimier og børnebøger. Førstnævnte for min egen skyld! Børnebøger læser jeg selvfølgelig for mine egne børn, men også i mit arbejde som pædagog læser jeg rigtig meget for børnene. De elsker det og jeg elsker det ligeså meget! For der sker bare noget, når man læser sammen med børn. Man kan sammen gå på opdagelse i de mest fantastiske verdener og man kan snakke om de gode bøger længe efter. I en digitaliseret verden hvor alt går stærkt, så er der ikke noget mere vidunderligt end at pause hverdagen og være sammen. Det er noget af det bøger kan og, som jeg elsker ved dem. Nå, jeg kunne blive ved og heldigvis modtager vi bøger de næste tre måneder, så i skal nok få meget mere om hvad bøger også kan!

Denne måned har menuen stået på gris. Gurli Gris. Jeg tror ikke, at der er den børnefamilie i Danmark der ikke har stiftet bekendtskab med Gurli og resten af slænget. Hun er et kæmpe hit og med rette! For historierne er skrevet i et enkelt og humoristisk sprog, som børnene kan relatere til deres hverdag. Samtidigt med, at jeg synes der også er noget vi voksne kan grine af! Frida er meget optaget af “Gurli Gris’ super larmende lydbog” der ikke overraskende kan sige en masse lyde. Indeni er der en historie og på hver side, er der angivet hvilke knapper med lyd der hører til netop den side. Den er super fin og faktisk havde jeg allerede tilføjet den til hendes fødselsdagsønsker. Ligesådan med bøgerne om Min Mor og Min Far. De er perfekte at læse med de helt små.

Til børnehavebørnene kunne de lidt længere historier om “Gurli Gris og de gyldne gummistøvler” og “Gurli Gris og den magiske enhjørning” være et hit som godnathistorie. De flotte forsider er et eventyr sig selv! Som noget nyt kan man i år også få den fineste julekalender med 24 små historier i. Og faktisk kan i få -20% på den hos Saxo.com resten af september måned med koden MOMSTERGURLI. Det er da den perfekte 1. adventsgave!

Næste måned modtager vi endnu en bogpakke, som vi glæder os mega meget til! Indtil da vil vi genlæse bøgerne om Gurli igen, for det kan de sagtens tåle 🙂 Der vil senere på efteråret komme uddybende anmeldelser på momstertest af tre forskellige mødre.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar