Oktober måneds børnebøger

Reklame
Igen i denne måned har vi modtaget en skøn bogpakke fra Forlaget Alvilda. Sidste måned var temaet Gurli Gris, mens bøgerne denne måned er noget anderledes. Denne måneds tema er pædagogik kunne man fristes til at sige. De tre af bøgerne er skrevet af den samme forfatter og handler allesammen om, hvordan du kan hjælpe og guide dit barn. Bøgerne hedder “Kaninen der så gerne ville sove”, “Elefanten der så gerne ville sove” og “Modige Magnus – en uge vendt på hovedet”. Det er nogle rigtig fine bøger. Lige om straks kommer der en anmeldelse af sidstenævne på momstertest. “Modige Magnus – en uge vendt på hovedet” er en rigtig fin billedbog om mange af de små, men svære, oplevelser et barneliv kan byde på. Fx når man er bange for mørket, bange for en edderkop eller når man slår sig. Vi har læst bogen to aftener i træk, fordi Laurits gerne ville. Jeg tror han kan genkende sig selv i den. Bogen om Modige Magnus kan i få -20% på hos Saxo.dk med koden MAGNUS20 måneden ud. Måske en ide til den forestående jul 🙂


Så tilbage til de andre bøger. Lad mig sige at jeg ikke er begejstret for sove-bøgerne. Jeg synes de er forfærdelige at læse op af. Man skal betone sine ord på forskellige måder og det er ret kluntet skrevet. Med det sagt, så er der mange familier, hvor de her bøger er Biblen selv, så måske det bare er mig. I hvert fald kommer jeg ikke til at bruge dem.

Ovenpå noget skidt, skal der komme noget godt og bogen med “5-minutters eventyr” er jeg helt vild med! Det er klassiske skønne eventyr i et nutidigt sprog kogt ned til at vare 5 minutter. Den bog kommer jeg til gengæld til at læse rigtig meget fra! Laurits har kastet sin kærlighed på eventyret om Tornerose, så den har vi pløjet igennem nogle gange.

Jeg elsker at få bøger ind af døren hver måned og jeg er vild med at have en “undskyldning “ for at læse nye bøger højt. De kloge siger jo det er helt okay når børn gerne vil læse de samme ting 100 gange, men når man for 117. gang har læst om Postmand Per, så er det ret fedt med nye input. Og vi skal jo læse de nye bøger, så mor kan fortælle om dem! Behøver jeg sige jeg glæder mig til november?

Skriv et svar